Sphere

V roce 2021 bylo otevřeno multimediální centrum s názvem „Sphere“ v Las Vegas v Nevadě, USA. Jedná se o jedinečný kulturní a zábavní prostor, který kombinuje umění, technologii a multimediální zážitky.

The Sphere, neboli 366 metrů vysoká koule v centru Las Vegas, ukázala, jak vypadá 1,2 milionu rozsvícených LED diod.

Uvnitř se nachází kulovité divadlo, které pojme 18 000 diváků (stání kapacita 20 000 diváků). Celé to stálo společnost Sphere Entertainment přes 2 miliardy dolarů. Sphere je údajně největší LED obrazovkou na světě, má rozlohu asi 580 000 čtverečních stop a asi 1,2 milionu světelných puků. Každé světlo má 48 diod, což je typ polovodičového zařízení, z nichž každá může podle společnosti Sphere Entertainment zobrazit až 256 milionů barev.

Sphere má impozantní kulatou konstrukci, která připomíná obří kouli nebo kulatý amfiteátr. Celkový design je moderní a atraktivní. Sphere vyniká díky pokročilým multimediálním technologiím. Disponuje obří LED obrazovkou, která pokrývá celou vnitřní strukturu, a je schopna vytvářet poutavé vizuální efekty a projekce, které doprovázejí různé kulturní a zábavní události. Jeden z klíčových konceptů Sphere spočívá v možnosti přizpůsobení interiéru podle potřeb konkrétní akce. To znamená, že místo může sloužit pro koncerty, divadelní představení, sportovní události, prezentace a další kulturní aktivity.

Kromě vizuálních efektů je Sphere vybavena pokročilým zvukovým systémem, který přispívá k celkovému multisenzorickému zážitku. Tento systém umožňuje precizní distribuci zvuku napříč celým prostorem.

Další zasazené 2023