Retrofuturismus

Retrofuturismus je zjednodušeně trend, který má vyvolávat pocity z budoucnosti, ale vypadat jako z minulosti. Kombinuje futuristické technologie a témata z old-fashion designu. Tento trend nám dovoluje zkoumat estetický vizuální protipóly minulosti a budoucnosti.

Obsahuje bizarní technologie, vybledlé barvy a dystopická témata. Retrofuturismus se vyvinul z futuristických predikcí z toho, jak technologie ovlivní náš svět, ve kterém žijeme. Často zachycuje šílené stroje, virtuální světy, roboty, vesmírné kolonie a mezihvězdné cestování. Může představovat sny o futuristických městech, létajících autech až po apokalyptické závěry, kde technologie ovládne svět a zničí lidstvo.

Charakteristika: Výstřední a vybledlá estetika; Futuristická témata; Retro design; Technologie a strojní zařízení; Hladké a zaoblené geometrické tvary

Retrofuturismus byl populární v 80 letech, retro-futurismus se teď stává populární ve všech odvětví – v pop-kultuře, technologiích, zábavě, sociálních sítích, umění, designu a módě.

Retro Futurism Projects | Photos, videos, logos, illustrations and branding  on Behance

Další zasazené 2023