Generativní umělá inteligence v aplikaci Photoshop

Vývoj grafických programů jako je například Photoshop se stále vyvíjí, a s tím přicházejí i nové technologie a nástroje, které umocňují a zároveň usnadňují tvůrčí procesy grafiků a designérů. Jedním z těchto pokročilých nástrojů je novinka, tzv. „Generativní výplň“ v Adobe Photoshopu. Tento nástroj využívá umělou inteligenci k dosažení překvapivých výsledků při úpravě, retušování fotografií a grafických prvků.

Generativní výplň ve Photoshopu je pokročilý nástroj, který umožňuje snadno odstranit nežádoucí objekty nebo části obrázku a automaticky nahradit chybějící oblasti tak, aby výsledek vypadal co nejpřirozeněji.

Generativní výplň je možné využít například jako:

  1. Retuš a odstranění nežádoucích prvků: Umožňuje retušovat fotografie, odstranit nežádoucí objekty, vrásky nebo jiné vady s minimálním úsilím.
  2. Tvorba kreativních efektů: Můžete tvořit zajímavé kreativní efekty, jako je duplikace objektů nebo vytvoření nových vzorů.
  3. Naplnění chybějících částí: V případě, že vám chybí část fotografie (např. na panoramatických snímcích), můžete snadno doplnit chybějící oblasti.
  4. Úprava kompozice: Generativní výplň umožňuje rychle upravit kompozici obrázku tím, že odstraní rušivé prvky.

Generativní výplň v Adobe Photoshopu je ukázkou toho, jak umělá inteligence a strojové učení mohou obohatit kreativní procesy. Tento nástroj umožňuje grafikům a designérům rychle a efektivně upravovat fotografie a grafické prvky. Může také sloužit jako zdroj inspirace pro tvorbu nových efektů a uměleckých děl. I přesto, jak daleko tento nástroj je, stále ještě má mnoho slabých míst a je proto nutné jej brát ještě s rezervou a občas se neobejde bez zásahu designéra. Očekává se ale, že s postupem času bude nabývat jeho kvality.

Další zasazené 2023