CMD Methods Pack

Aka Communication and Multimedia Design Methods Pack.

Sborník metod výzkumů, testování a postupů práce na designových a komunikačních projektech, který vytvořili pracovníci HAN University of Applied Science v Amsterdamu. Jedná se o více i méně známé metody UX a UI výzkumu, ale také komunikačních strategií a technik spojeých s brandingem nebo analýzou trhu. Tyto metody také nabízí alternativní přístup k projektovému řízení, kdy je projekt možné strukturovat pomocí těchto metod a jejich posloupnosti a návaznosti v rámci konkrétního design procesu, místo, nebo zároveň s tradičním výzkum-prototyp-testování-odevzdání. Designér si tak může přesněji pojmenovat, čemu se bude v rámci navrhování věnovat a rozplánovat si harmonogram s ohledem na časovou náročnost jednotlivých úkonů.

Metody jsou na tomto portále rozdělené podle prostředí, ve kterém jsou prováděny — v knihovně, v rámci workshopů, showroomů nebo třeba ve sterilním laboratorním prostředí. Designér tak na první dobrou tuší, jaké nároky na něj daná výzkumná metoda klade. Samotná kartička pak po rozkliknutí obsahuje také základní informace o tom, jak výzkum provést a odkazuje také na další zdroje. Přínosy pro výzkum také poměřuje na třech škálách, a to nakolik je metoda nápomocná inspiraci, či naopak datům, jestli se jedná o znovuvyužití vlastních expertních znalostí, nebo nových case-specific řešení a jestli se jedná spíš o pomůcku pro obecný přehled, nebo pro získání pevných jistot.

Stránka také nabízí rady a tipy, jak vybrat správné metody pro svůj projekt a poskytuje k metodám další kontext a vysvětlivky.

A pokud ještě nemáš kompletní seznam Ježíškovi, dají se tyhle mininávody pořídit ve formě hmotných kartiček.

Další zasazené 2023