Cluttercore

Cluttercore, který zpopularizovala generace Z jako pokračování cottagecore, je o tom, jak zaplnit prostor věcmi, které vám dělají radost – i když to znamená přeplněnost ale organizovaně.

Cluttercore je v podstatě jako maximalismus, nejen v oblasti designu, ale také v interiérech, kde za poslední rok získal oblibu mezi jednotlivci s výraznějším vkusem. Podobně jako koncept maximalismu, cluttercore sdílí základní principy vyjádření identity, ale přináší nový rozměr – odvážnější, výraznější a plný bohatých barev, které slouží k zdůraznění osobní originality. Využívá odvážné a intenzivní barvy a záměrně překrývající se prvky. Je to prakticky jakýsi nepořádek, který však vyjadřuje jedinečnou formu.

Cluttercore oslavuje osobní chaos a zdůrazňuje předměty spojené s identitou a vášní. Je jak odpověď na světový nepořádek, tak příležitost propojit vlastní příběhy s designem. Cluttercore je o individuálním přístupu a nacházení krásy v každodenních věcech.

Zdroje

https://www.vistaprint.com/hub/graphic-design-trends

https://www.architecturaldigest.com/story/cluttercore-chaotic-good-tiktok-trend?epik=dj0yJnU9RmZNSWRLREhGdjYzWkcxMmpFRW41X3FXUGFfd20tS3EmcD0wJm49OXVRRTFyTmtfS29BczYxQ3lQVkJzQSZ0PUFBQUFBR1Z2U2JR

https://www.pentagram.com/work/ben-s-best-blnz#37462

Další zasazené 2023