Calligraphr

Je webová aplikace, která slouží k transformaci tvého písma nebo kaligrafie ve font. Calligraphr má možnost vytvořit standartní font files jako je .ttf nebo .otf formát). Také má možnost písmena „randomizovat“, to napomáhá k lepší simulaci opravdového ručního písma. Je možné si vytvořit ligatury (ale v Pro placené verzi).

Práce s Calligraphrem je velice jednoduchá. Vyberete si druh abecedy, kterou chcete vytvořit, navolíte si písmena, čísla a znaky a dostanete šablonu. Na šabloně jsou zobrazené dané znaky, které jste si vybrali a vy můžete vytisknout nebo vložit do softwaru ve kterém chcete font vytvořit. Hotovou šablonu naskenujete a nahrajete do aplikace, která vám vektorizuje vaše znaky a vy je můžete dále upravovat. Také si tam můžete nastavovat velikost daných písem a jak sedí na účaří, jaké budou mezery mezi písmeny atd.

Calligraphr - Draw your own fonts.
Navolení abecedy pro šablonu

Aplikace nabízí zadarmo vytváření neomezených počtů fontů, ale pouze na jednom můžete pracovat. Maximálně 75 písmen a 2 písmeny, které můžete randomizovat. Nemůžete vytvořit ligatury a nemůžete si upravovat mezery mezi každým písmenem.

Ukázka

V placené verzi za 8 dolarů měsíčně (při předplatném 4 dolary) máte neomezený počet fontů, které si můžete vytvořit. 12 fontů, na kterých můžete současně pracovat, 480 písmen co může font zahrnovat, můžete 15 písmen randomizovat, máte povolené ligatury, můžete upravovat mezery mezi písmeny a také máte datový backup.

Web vám nabízí tutoriály, jak správně vytvořit písmo.

Tady máte odkaz <3

Další zasazené 2023