AI-powered design tools

Zapojení umělé inteligence (AI) do kreativního procesu je tendencí posledních 2 let, která rozhodně nepomine. Rozvoj umělé inteligence přinesl designérům nové možnosti, které umožňují automatizovat opakující se úkoly, generovat nové nápady a zefektivnit tvůrčí proces. Dále představím 4 užitečné nástroje, které by vám mohly usnadnit práci nad projekty.

1. Khroma

Na základě 50 zvolených barev algoritmus Khroma vám vygeneruje nekonečné množství kombinací barevných palet. Tyto barvy se pak použijí k tréninku neuronové sítě, která dokáže rozpoznat tisíce dalších podobných barev.

⭷ Link

2. Auto Draw

AutoDraw je druh kreslicího nástroje od společnosti Google který spojuje strojové učení s kresbou a snaží se předvídat, který obrázek chcete nakreslit.

⭷ Link

3. Remove.bg

Rychlé a bezbolestní odstranění pozadí u obrázků vám zaručí Remove.bg. V bezplatné verzi platí určitá omezení, týkající se velikosti nahrávaných a stahovaných obrázků.

⭷ Link

4. VisualEyes.design

Tento nástroj se zaměřuje na vizuální vjemy uživatele a pomáhá designérům rychle otestovat svoje prototypy a nabízí návrhy na potřebná vylepšení. Pomocí něj můžete nechat ohodnotit „mapu atraktivity“ (zkoumá kam míří pozornost uživatele), „skóre přehlednosti“ (hodnotí, jak je váš návrh přehledný a esteticky přitažlivý) a další.

⭷ Link

Další zasazené 2023