Mood As Interface (MAI)

Myšlenka Mood As Interface je stejně jednoduchá jako intuitivní: rozhraní se stále více personalizují, reagují a přizpůsobují se pro každého uživatele, a nyní, s pokrokem v oblasti bezdrátové technologie EEG, která snižuje náklady, se dá využít biometrii mozkových vln k vytvoření vysoce přizpůsobeného rozhraní, které jsou utvářeno náladami a emocemi uživatele.

Na filmovém festivalu Sundance 2017 vytvořila společnost Acura ve spolupráci s Bradleym G. Munkowitzem „interaktivní zážitek z jízdy, který ohromí mysl“, který byl poháněn mozkovými vlnami a biometrií uživatele, aby vytvořil jedinečný zážitek z jízdy pro každého účastníka.


Uživatelé byli připojeni ke čtrnácti elektrodám prostřednictvím náhlavní soupravy EMOTIV a umístěny do simulace virtuální reality sedadla řidiče Acura NSX. Odtud byl „zážitek z jízdy“ řízen pouze myslí uživatele, kde 30 smyslových vstupů zachycovalo mozkové vlny, puls a výraz obličeje. Tyto emocionální vstupy byly využity k vytvoření responzivní simulace virtuální reality, která kolísala a přizpůsobovala se v reálném čase nejniternějším pocitům uživatele, ať už byly klidné, uvolněné, ohromeny, zaujaté, soustředěné nebo vzrušené.

Tyto technologie Mood-As-Interface mají vysoký potenciál, po vyladění drobných chyb, aby umožnili uživateli ovládat svůj obsah (kdekoliv ve virtuálním prostoru) tak, jako nikdy dříve.


To má obrovský potenciál aplikace také pro e-commerce, kde mohou být vlastní reklamy, look-booky, barevné palety a filtry automaticky aplikovány na základě toho, jak se uživatel v daném okamžiku cítí.

Další zasazené 2022