Mimo app

Mimo je skvělou edukativní aplikací, zaměřenou na základy kódování a programování. V počátku si můžete vybrat lekce z web developmentu nebo třeba programovacích jazyků jako je Python či SQL. 

Pak vás aplikace učí krok za krokem formou dosahování jednotlivých levelů od základů danou problematiku. V případě web developmentu tak nejdříve HTML, pak CSS, pokračuje to dále přes Bootstrap a JavaScript. Pro velmi vytrvalé je pak posledním levelem i backend. 

Mimo app vás učí formou krátkých a jednoduchých setů kódování v jejich vlastním editoru v aplikaci. Což osobně považuji za moc fajn funkci.  V případě potřeby je v aplikaci i na webu k dispozici glosář příkladů, který názorně ukáže jak na danou problematiku. 

Lekci můžete kdykoliv opustit a zase se k ní kdykoliv vrátit a pokračovat. Dovoluje vám tedy postupovat vlastním tempem. Může vás ovšem motivovat soutěžit s ostatními uživateli a předhánět se na žebříčku nejrychlejších.

Tuto appku osobně vnímám jako fajn přínos pro někoho, kdo potřebuje proniknout do základů kódování nebo programování rychle a hravě.

Další zasazené 2021