Coloors.co

Mít barvičky pod palcem

Pro všechny, kteří se zabývají vizuálnem je používání barevných palet při tvorbě neodmyslitelnou součástí celého procesu. Ať už si potřebujete vytvořit schéma vlastní, nebo se třeba jen inspirovat, Coloors.co je právě to, co potřebujete.

Tato pomůcka je dostupná hned v několika provedení:

Při tvorbě barevné palety nástroj nabízí rozšíření vybrané o jednotlivé odstíny. Při výběru konkrétního odstínu je zde pak možnost exportu kódu pro RGB, CMYK, HLS, HSB i HEX použití.

Samotné barvy lze vybírat i ze zvolených fotografií a tvořit i koláže, kde se samotné barevné kombinace skvěle odprezentují. Pokud tvoříme podklady, které se budou zobrazovat digitálně (web, aplikace…), můžeme kontrast jednotlivých barev mezi sebou ověřit pomocí funkce Color Contrast Checker, která se řídí podle Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Jedná se o jednu z celosvětově nejrespektovanějších sad pravidel pro tvorbu bezbariérového webu.

Další z praktických možností je knihovna přechodů a funkce pro jejich tvorbu. Je možné si vygenerovat paletu barev, která se definuje v rozpětí mezi první a poslední zadanou barvou schématu.

Jak je to s barvoslepostí

Za zmínku stojí rozhodně možnost porovnání barev v režimu Color blindness. Dokáže totiž simulovat různé oční vady a to, jak člověk s tímto postižením bude naši vybranou barevnou škálu vnímat.

Zde je ukázka toho, jak vnímá barvy člověk trpící protanopií (porucha zraku, kdy postižený nevnímá červenou barvu)

Všechny vychytávky můžete podrobnější prozkoumat TADY

Další zasazené 2021