Neon humans

Ve snaze učinit science fiction skutečností vyvinula STAR Lab od společnosti Samsung virtuální bytosti poháněné umělou inteligencí, které vypadají a chovají se jako skuteční lidé.

Na rozdíl od umělých inteligentních pomocníků (AI), jako jsou Siri nebo Alexa, výpočetně vytvořené bytosti STAR Labs nejsou naprogramovány tak, aby odpovídaly na dotazy a požadavky uživatelů. Místo toho je každý avatar navržen tak, aby konverzoval a sympatizoval „jako skutečný člověk“, aby působil jako velmi živý společník.

„Vždycky jsme snili o takových virtuálních bytostech ve vědeckých fikcích a filmech,“ řekl generální ředitel STAR Labs Pranav Mistry.

Neonové se začlení do našeho světa a budou sloužit jako nové odkazy na lepší budoucnost, kde lidé jsou lidé a stroje jsou humánní. Na letošním veletrhu Consumer Electronics Show (CES) byly debutovány životní formy poháněné umělou inteligencí s názvem Neons a zahrnovaly simulace instruktora jógy, bankéře, hvězdy K-pop, zpravodajské reportérky a modelky. Zatímco neonové se mohou jevit jako vzor po skutečných lidech, každý z nich má podle společnosti svou vlastní jedinečnou osobnost. To zahrnuje schopnost pohybovat se, vyjadřovat se a mluvit. Mohou si také pamatovat a učit se věci o jejich uživateli a mluvit v jakémkoli jazyce.

Neoni jsou stále v současné době ve své rané vývojové fázi a působí hlavně jako AI chatboti v lidské podobě.

Na elektronické akci mohli návštěvníci vidět velké ukázky neonů v reálném čase na velkých displejích, když reagovali a reagovali na své publikum v reálném čase.
V blízké budoucnosti společnost STAR Labs předpokládá, že lidé budou moci licencovat nebo si předplatit Neon, přičemž různí virtuální lidé budou moci nabízet různé služby, jako je poradce pro zákaznické služby, finanční poradce, poskytovatel zdravotní péče nebo recepční. S dalším vývojem by mohli pracovat jako televizní moderátoři, mluvčí nebo herci. Alternativně by avatary mohly jednoduše fungovat jako společníci nebo přátelé. „Neon je jako nový druh života,“ řekl Mistry. „Na naší planetě jsou miliony druhů a doufáme, že přidáme ještě jeden.“ „Neonové budou našimi přáteli, spolupracovníky a společníky, kteří se budou neustále učit, vyvíjet a formovat vzpomínky ze svých interakcí,“ dodal.

Technologická platforma pohánějící Neony se nazývá Core R3, což znamená „realita“, „realtime“ a „responzivní“ a využívá behaviorální neuronové sítě, evoluční generativní inteligenci a výpočetní realitu. Tato platforma, inspirovaná „rytmickými složitostmi přírody“, umožňuje Neonům reagovat v době kratší než několik milisekund, když je otázka položena v reálném čase. alší platforma, která se stále vyvíjí, zvaná Spectra, doplní Core R3 o další umělou inteligenci, strojové učení, emoce a paměť. Zakladatel společnosti Tesla Elon Musk se také pokusil překlenout propast mezi lidmi a technologií pomocí svého technologického spuštění Neuralink, který plánuje stavět implantáty, které spojují lidské mozky s počítačovými rozhraními prostřednictvím AI. Konečným cílem této technologie je být schopen připojit mozek k externímu zařízení a vytvořit rozhraní mozek-stroj, případně vést k budoucnosti „nadlidské inteligence“.

Další zasazené 2020