ArtScience Museum Singapore

Megalomanský interaktivní zážitek na opačné straně zeměkoule. I takto by se dala nazvat návštěva ArtScience Muzea v Singapuru na Marina Bay Sands. (V tom bílém leknínu)

Stálá, ale stále inovovaná, expozice Future World: Where Art Meets Science zahrnuje 3-4 typy prostoru. Velkou interaktivní halu, kde jsou všechny stěny i podlaha vyplněny projekcí a snímány pohybovými čidly – v důsledku se tak návštěvník pohybuje mezi proudy vody, které ho obtékají nebo může třeba lovit promítané motýlky. Dalším prostor je věnovaný dětem – mladší návštěvníci zde mohou například nakreslit auto, které pak naskenují a okamžitě ho můžou vidět jako 3D model v městečku plném aut.

K závěru výstavy člověk prochází místností zaplněnou vertikálními led pásky, což je naprosto dokonalý foto point. Není to však jen o krásných fotkách, ale také o dalším skvělém interaktivním zážitku. Při pohledu na místnost z větší dálky lze vidět, že se v prostoru objevují vysvícené jednoduché 3D motivy. Návštěvník dokonce může na svém zařízení naskenovat QR kód a expozici ovládat ze svého mobilního zařízení.

Až budete mít cestu do Singapuru, tak určitě toto místo nevynechejte. Pokud už sebou budete brát i nějaké děti, tak jim dozajista vytvoříte zážitek, na který budou ještě dlouho vzpomínat. No a pokud děti nemáte, pak věřte, že si tam jako děti připadat budete.

Další zasazené 2020